top of page
Search
  • Writer's pictureSaila Kokkonen

Omaatuntoaan totellen sotilas vastustaa käskyjäAiheina tänään mm. turtuneisuuden jään murtaminen, yhteiset resurssit, kansalaistottelemattomuus, sekä omantunnon ja rauhan kuiske...


Uusikuu Skorpionissa (20°43') 13.11.2023 klo 11.27 (GMT-2)


Uudenkuun kartta piirtyy valitettavan eripuraisissa, äkkipikaisissa ja sotaisissakin energioissa. Uusikuu Skorpionissa on yhtymässä toiminnan ja aggression planeetta Marsiin. Oppositiota tekee Härän maankamaraa ja elämän perusteita järisyttävä äkillisten muutosten planeetta Uranus. Venus ja Jupiter, jotka yleensä tuovat läsnäolollaan pehmentävää tai sujuvoittavaa vaikutusta, eivät nekään juuri helpota kokonaisuutta hiertävien kulmien takaa. Venus Vaa'asta kuiskii kuitenkin särisevän yhteyden takaa rauhan ja harmonian viestiä, ja kysyy, mikä on mielestäsi oikeudenmukaista?


Mars Skorpionissa kaivaa sukuhaavat pintaan ja saattaa jopa toimia pisteliäästi niistä käsin - kannatko sinä jostain kaunaa? Vai onko Skorpionienergiasi tasapainossa, pystytkö toimimaan niin että se vanha mikä ei enää palvele saa kuolla, ja tehdä tilaa uuden syntymälle? Mars on aatteelleen omistautuva soturi, ja etenkin Skorpionissa ehdoton. Kunnes kuolema meidät erottaa. Mikä on se aate jolle sinä omistaudut?


Sota puskee tietoisuuteen ja minut valtaa ajoittain tuskastuminen. NYT. IHAN. OIKEASTI?? Onko tämä paras mihin ihmiskunta vuonna 2023 pystyy?


Uranus taasen edustaa kollektiivia, yhteistä hyvääkin, ja se on harmonisessa kulmassa transformaation planeetta Plutoon - päästäänkö tässä sittenkin kasvamaan uudelle tietoisuuden tasolle?


Neptunus Kaloissa tekee uudellekuulle kolmiota - Vesittääkö se kaiken? Tulvivatko tunteet? Voittavatko unelmat vai olivatko ne sittenkin illuusioita? Riittääkö empatiaa ja rakkautta kuitenkin yli äyräiden koko ihmiskunnalle, vai kääntyykö energia fanaattisuuden puolelle tavalla tai toisella? Niin tai näin, Neptunus tuo rajattoman, kollektiivisen tietoisuuden yksilölle kotiin. Emme pääse pakoon sitä, että kaikki on yhteydessä kaikkeen.

Vaikka kuinka hyvää tarkoittaisimme, missä omissa suhteissamme tai sisällämme vaikuttattavat vielä viha, pelko, aggret, eripuraisuus - ihan pienetkin ärtymykset?

Mielestäni äärimmäisen tärkeää on nostaa tarkasteluun astrologiassakin vaikuttava hermeettinen periaate, vastaavuuden laki: “niin ylhäällä kuin alhaalla”. Eli myös, niin ulkomaailmassakin kuin sisällämmekin. Ulkotodellisuutta kun katsoo, näyttää siltä että ihmiskunnan sielu on tulessa. Tärkein asia mitä voimme omasta (mahdollisesti kuplastamme) tehdä on tarkastella omaa kotipesää ja omaa psyykettämme: vaikka kuinka hyvää tarkoittaisimme, missä omissa suhteissamme tai sisällämme vaikuttattavat vielä viha, pelko, aggret, eripuraisuus - ihan pienetkin ärtymykset? Mitkä näistä haluavat tulla parannetuiksi? Oma psyykkeemme on osa kollektiivia, jolloin oma sisäinen työmme vaikuttaa kyllä koko ihmiskunnan kollektiiviseen psyykkeeseen, kaikkien yhteiseen pelikenttään.

Nielaisiko kissa kielesi?

Toisaalta, onko omassa sisäisessä aggressamme jotain mikä yrittää triggeröidä meitä toimintaan paremman yhteisen huomisen puolesta? Merkurius Jousimiehessä saa neliötä Saturnukselta Kaloissa - nielaisiko kissa kielesi? Ajassa on sisäistä haastetta ei vain kakistaa vaan julistaa ääneen omaa totuuttaan ulos. Tunnistan itsessäni sisäistä köydenvetoa siitä, mistä pitäisi jaksaa lähteä barrikadeille, miten voimakkaasti omaa totuuttaan julistaa, sen takia että se on oikein. Koska minulla on kuitenkin niin paljon enemmän voimavaroja kuin niin monella muulla. Miten suuresta osasta kokonaisuutta ottaa omistajuutta… Skorpionienergian ehdottomuus soimaa sisälläni, “Et tee tarpeeksi.” Syyllisyys ei tosin sekään ole energia mistä käsin rakentaa parempaa maailmaa. Haluan oppia rakastamaan enemmän ja intohimoisemmin, jotta tästä rakkaudesta käsin olen valmis antamaan kaikkeni - kuten Skorpionin intensiteetti vaatii, yrittäen murtaa turtuneisuuden jään sisälläni, siellä missä sitä on jäljellä.

Emme ole täällä omistamassa siivuja materiasta, vaan jonkin tietyn osion tilapäisinä huoltajina ja suojelijoina jonkun aikaa.

Skorpionienergiassa olemme nimeomaan myös yhteisten resurssien teeman parissa. Rakastan englanninkielistä termiä 'guardianship' kuvaamaan suhdetta yhteiseen perintöömme, Äiti Maahan, ihmisyyteen. Huoltajuutta, suojelijuutta. Emme ole täällä omistamassa siivuja materiasta, vaan jonkin tietyn osion tilapäisinä huoltajina ja suojelijoina jonkun aikaa. Se on se mikä itseäni ainakin motivoi kasvattamaan omaa “valtaa” tai “omistajuutta”. Koska tiedän että haluan sillä suojella yhteistä hyvää. Mikä sinun suhteesi resursseihin, omiisi tai yhteisiin, on?

Jälleen kerran synkronisiteetti on aivan käsittämätön. Suurimman osan tätä tulkintaa kirjoitettuani, pysähdyin tarkistamaan uudenkuun Saabisen symbolin, Skorpioni 21. Eikä se voi osuvampi olla. “Omaatuntoaan totellen sotilas vastustaa käskyjä.” Eipä tämä hirveästi selittelyjä vaadi. Mutta vaatii se pohdintaa. On tärkeää muistaa että sotatantereella on konkreettisesti kuitenkin vain murto-osa ihmiskunnasta. Valtaosalla tätä sotaa käydään sisällämme ja arkitodellisuudessamme.


Päässäni soi repeatilla The Cranberriesin 1994 Zombie:


Another head hangs lowly

Child is slowly taken

And the violence caused such silence

Who are we mistaken?

But you see, it's not me

It's not my family


In your head, in your head, they are fighting

With their tanks and their bombs

And their bombs and their guns

In your head, in your head, they are crying


Mutta kun kyseessä on kuin onkin meidän kaikkien perhe. Ihmiskunta.


Missä tämä skorpionininen uusikuu haastaa sinua murtamaan läpi turtuneisuuden jäätä? Missä on sinun paikkasi harjoittaa kansalaistottelemattomuutta tai nousta vastarintaan status quota kohtaan?


Kasvavalla kipinällä kirjoittaen,

Saila

bottom of page